31.1 Stormen Alfrida; läget just nu

De flesta bofasta har nu tjänsterna bredband, IPTV och telefoni i gång. Alla fiberkunder har fått tillbaka sitt bredband och för abonnenter anslutna med kopparkabel är det ett fåtal kvar som vi jobbar med som bäst. Målsättningen är att alla fast boende skall få tillbaka tjänsterna under den här veckan.

 

Fiberabonnenterna har klarat sig bäst eftersom fiberkablarna har visat sig vara starkare än kopparkablarna och de flesta fiberabonnenter fick igång sina tjänster direkt när elströmmen kom tillbaka. Det här är glädjande eftersom vi nu bygger ut fibernätet på hela Åland och då ersätts kopparkablarna på landsbygden. Det största problemet har varit avsaknaden av elström och det är oberoende om fiberkabeln är i luften eller i marken.

 

Vi har även återupptagit arbetet med nya fiberinstallationer, så nya installationer har skett under veckan. I vissa fall har vi prioriterat om så att områden med mycket skadat kopparnät istället nu direkt får en modern fiberanslutning. 

Vi uppmanar dem som ännu inte har felanmält att göra en felanmälan, samt de som redan tidigare har gjort en felanmälan men fortfarande har fel att kontakta oss på nytt. Annars kan vi inte veta att tjänsterna inte fungerar.

 

Vi är tacksamma om skogsägare, som har teleledningar över sina marker, hör av sig till Ålands Telefonandelslag när de planerar att hugga i skogen. Ålands Telefonandelslag kommer då ut och markerar liggande kablar.

 

På Ålands Telefonandelslag och Ålcoms hemsida finns också information om vad man bör göra då man har fått elströmmen tillbaka för att få igång tjänsterna. Alla kunder är välkomna att kontakta Ålcoms support för att få hjälp med att få igång bredband och IPTV.

 

Framför oss har vi ännu ett stort arbete med att få linjerna återställda i ursprungligt skick. Det här är ett arbete som påbörjas när kundernas fel är avhjälpta. Vi känner stor tacksamhet för den förståelse och tålamod som visats av våra kunder!

Hantverkargränd 1
22150 Jomala
Åland, Finland

Växel: +358 (0)18 41053
Fax: +358 (0)18 41299
Felanmälan: 10019
Allmänt: info@altel.ax

Öppet: måndag-fredag 8.00-16.00

Kontakt

Ålands Telefonandelslag är ett användarägt telefonbolag som har som målsättning att tillhandahålla ändamålsenliga, moderna och förmånliga teletjänster åt sina medlemmar. Vårt verksamhetsområde omfattar den faståländska landsbygden och Vårdö.

Om oss