KABEL-TV

Ålands Telefon ansvarar för och driver Ålands Telefons KabelTV-nät (för närvarande Haraldsby, Godby, delar av Grelsby och Ämnäs)

 

Om du får problem med kabel-TV så bör du göra en felanmälan till Ålands Telefon, tel. (018-) 39111 (kostnadsfritt), som är bemannad vardagar 08.00-16.00. Övrig tid telefonsvarare, som även går till jour dygnet runt.
Det går också att skicka in en felanmälan per E-post till felanmalan@altel.ax , som behandlas normalt följande vardag.

Stora driftstörningar som drabbar många abonnenter försöker vi på bästa sätt avhjälpa också på kvällar och helger. Om en enskild abonnent eller få abonnenter får en driftstörning på kvällar eller helger så sker felavhjälpning normalt följande vardag.

Tidigare princip för felavhjälpning gäller även i fortsättningen, d.v.s. om felet är i kabel-TV nätet står Ålands Telefon för reparationen. Om felet är hemma hos abonnenten så står abonnenten för reparationen.

 

Ålands Telefons avtalsvillkor för konsumenter, företag och samfund gäller och finns på http://www.altel.ax/om-foretaget

Hantverkargränd 1
22150 Jomala
Åland, Finland

Växel: +358 (0)18 41053
Fax: +358 (0)18 41299
Felanmälan: 10019
Allmänt: info@altel.ax

Öppet: måndag-fredag 8.00-16.00

Kontakt

Ålands Telefonandelslag är ett användarägt telefonbolag som har som målsättning att tillhandahålla ändamålsenliga, moderna och förmånliga teletjänster åt sina medlemmar. Vårt verksamhetsområde omfattar den faståländska landsbygden och Vårdö.

Om oss