Nyheter

Andelsstämma 22.5 kl. 18.00

Ordinarie Andelsstämma måndagen den 22 maj 2017 kl. 18.00 på Andelslagets kontor i Prästgården, Hantverkargränd 1, Jomala.

Vid stämman behandlas de i Andelslagets stadgar § 21 nämnda ärendena.

Medlem som önskar närvara vid stämman ska anmäla sig till Andelslagets kontor antingen personligen eller per telefon (018-) 41053 senast den 15 maj 2017 kl. 16.00

Uppdatering av kabel-TV nätet i Godbynejden

Music TV (MTV) tillkommer som ny kanal. Några analoga kanaler bortfaller för att ge rum för flera HD kanaler. I samband med det så uppdateras också kanalplatserna för samtliga  kanaler. En ny kanalsökning behöver därför göras på varje inkopplad TV-apparat. Kanalsökningen kan antingen göras manuellt eller automatiskt beroende på TV-apparat.

Uppdateringen görs den 10.5.2017 kl. 09.00—11.00.

Uppdateringen berör samtliga abonnenter inkopplade i Ålands Telefons Kabel-TV nät i Ämnäs, Godby, Grelsby och Haraldsby.

Ny telefonkatalog ute!

2017 års katalog skickas snart till våra abonnenter med fast telefon. Sommargäster och övriga med postadress utanför Åland är välkomna att hämta sin katalog hos oss i Jomala vid tillfälle, 1 katalog per fast abonnemang. Extra kataloger kan köpas för 9,20€.

Ålcoms mobilabonnenter kommer meddelas då de kan hämta ut sina kataloger.
 

Vikbar mobil från Doro

Vi har åter i lager av Doros användarvänliga, vikbara mobiltelefoner. Doro 6031 och Doro 6521 har bland annat stor skärm, bra ljud (även hörselslinga) och lång batteritid. De är dessutom utrustade med en trygghetsknapp som gör det enkelt att ringa/skicka SMS till förprogrammerade nödkontakter om man behöver hjälp. Doro 6521 har även webbläsare och e-post.

Doro 6031 grå eller röd: 120€
Doro 6521 grå eller röd: 160€
 

NYHET! Betalterminaler

Ålands Telefon är numera återförsäljare för Poplatek betalterminaler på Åland. Dessa kan köpas eller hyras för längre eller kortare tid. I samband med årets Skördefest har vi ett introduktionserbjudande där man kan hyra betalterminal för 3 dagar till ett pris av 79,-€ exkl.moms. Mer info samt priser finns under rubriken Betalterminaler, det går också bra att kontakta oss per telefon eller e-post.

Ändrat sändningsformat på vissa kanaler i Godby

Godbynejdens Kabel-TV berörs inte av den pågående konflikten mellan Discovery Networks och distributörer. Däremot har sändningsformatet ändrats från MPEG-2 till MPEG-4 för följande kanaler: Discovery, Animal Planet, Eurosport 1 & 2. Om man ser alla kanaler utom dessa digitalt så kan det hända att ändutrustningen (TV, digitalbox) inte hanterar MPEG-4-formatet. I detta fall kan man behöva byta ut utrustningen för att se nämnda kanaler. Kontakta någon av återförsäljarna för TV och digitalboxar så hjälper de er med detta.

Årets katalog ute!

Nu är årets katalog på väg ut till våra abonnenter! De abonnenter som inte har en postadress på Åland är välkomna att hämta ut en katalog i vår telebutik i Jomala. Även Ålcoms kunder kan hämta ut sin katalog hos oss.

Ifall ni har några synpunkter på katalogen är ni välkomna att kontakta oss, antingen per telefon 41053 eller per mejl på katalogen@altel.ax

NYA PRISLISTOR FÖR 2015

Ålands Telefon har till största delen samma priser för 2015 som året innan. Några justeringar är:

Grundavgiften höjs fr.o.m. den 1 mars 2015 från 7,05 €/mån till 7,40 €/mån (inkl. moms).

Accessavgiften höjs fr.o.m. den 1 juli 2015 från nuvarande 2,2 eurocent/min till 2,8 eurocent/min (exkl. moms).

Termineringsavgiften höjs fr.o.m. den 1 juli 2015 från nuvarande 2,2 eurocent/min till 2,8 eurocent/min (exkl. moms).

 För betalningspåminnelse debiteras 5,00 € (ej moms).

Fullständig prislista hittar du här.

Varning för bluff-försäljare

Vi på Ålands Telefon ringer inte upp våra kunder och kontrollerar kataloguppgifterna.

Om någon ringer upp och frågar efter Era uppgifter så:

  • Var försiktig när du pratar med dom, det är stor risk att samtalet bandas
  • Acceptera ingenting!
  • Kolla telefonnumret på http://fi.spampages.info och anmäl det där. Denna sida är till för att anmäla telefonnummer från bluff-försäljare.
  • Bestrid alla fakturor från okända företag

 

Ny logotyp!

Ålands Telefonandelslag övergår till en ny logotyp där det befintliga namnet ÅLANDS TELEFON bibehålls, men symbolen ändras från den blå telefonsiluetten till samma symbol som Ålands Telekommunikation Ab (Ålcom) har idag.

Symbolen kommer ursprungligen från genomskärningen av en fiberkabel och är sedan uppdelad i de tre huvudsakliga produktområdena; Blå för fast och mobil telefoni, orange för IPTV och grön för bredband och data. Grönt och orange har sina ursprung i Ålcoms tidigare profilfärger och den blå färgen kommer från både Ålands Telefons och Mariehamns Telefons profilfärger.

Hantverkargränd 1
22150 Jomala
Åland, Finland

Växel: +358 (0)18 41053
Fax: +358 (0)18 41299
Felanmälan: 10019
Allmänt: info@altel.ax

Öppet: måndag-fredag 8.00-16.00

Kontakt

Ålands Telefonandelslag är ett användarägt telefonbolag som har som målsättning att tillhandahålla ändamålsenliga, moderna och förmånliga teletjänster åt sina medlemmar. Vårt verksamhetsområde omfattar den faståländska landsbygden och Vårdö.

Om oss