Felanmälan efter stormen Alfrida

Samtliga telefoncentraler och bredbandscentraler för det fasta nätet på Ålands Telefons verksamhetsområde är i nu i normal drift.

Vi jobbar så fort vi kan med full bemanning för att reparera felen för alla kunder som har problem. Med tanke på omfattningen och situationen, så önskar vi att alla kunder har förståelse och tålamod med att det kan ta längre tid än vanligt att få felen reparerade.

Om du har elström till din fastighet, men fast telefon, bredband och/eller IPTV inte fungerar så bör du vänligen göra en felanmälan till Ålands Telefon.
OBS endast ifall du INTE gjort en felanmälan tidigare.

http://www.altel.ax/kontakt/felanmalan

eller

10019 (från fast telefon) eller 018-10019 (från mobiltelefon)

 

Nedan följer råd om vad du kan göra när du fått elströmmen tillbaka.

1. Starta om all din utrustning genom att göra den strömlös; modem/router, IPTV-box, trådlösa sändare för IPTV, m.m. Kontrollera att alla statuslampor lyser som de ska, om inte kan utrustningen möjligen ha gått sönder.

2. Hjälper det inte med omstart och modemet är helt, är det högst troligt att kabeln till din fastighet är sönder.

3. Vi jobbar så fort vi kan med full bemanning för att reparera felen för alla kunder som har problem.

4. Bredbands- och IPTV-utrustning är känsliga för strömavbrott, de kan gå sönder. Garantier gäller inte i detta fall, varför du bör höra med ditt försäkringsbolag om de ersätter den trasiga utrustningen.

 

Hantverkargränd 1
22150 Jomala
Åland, Finland

Växel: +358 (0)18 41053
Fax: +358 (0)18 41299
Felanmälan: 10019
Allmänt: info@altel.ax

Öppet: måndag-fredag 8.00-16.00

Kontakt

Ålands Telefonandelslag är ett användarägt telefonbolag som har som målsättning att tillhandahålla ändamålsenliga, moderna och förmånliga teletjänster åt sina medlemmar. Vårt verksamhetsområde omfattar den faståländska landsbygden och Vårdö.

Om oss